четвер, 5 листопада 2020 р.

Як захиститися від коронавірусу?

  • Жодних рукостискань! Вітайтеся іншими способами: махайте головою, вдаряйте кулаки або ліктями.
  • Використовуйте кулак, щоб торкнутися перемикача світла або кнопки ліфта. На АЗС беріть дозатор бензину паперовим рушником або використовуйте одноразові рукавички.
  • Відкривайте двері кулаком або стегном – не беріться за ручку рукою. Особливо це важливо для туалетів і дверей у публічних місцях.
  • Використовуйте дезінфікувальні серветки в магазинах, протирайте ними ручки і дитячі сидіння в продуктових візках.
  • Мийте руки з милом протягом 10-20 секунд або використовуйте дезінфікувальний засіб для рук на спиртовій основі, що містить більш як 60% спирту, завжди, коли ви повертаєтеся додому з будь-якого місця, де було скупчення людей.
  • Тримайте пляшку з дезінфікувальним засобом біля входу в будинок. Також він має бути в автомобілі на випадок, якщо ви не можете відразу ж вимити руки.
  • Кашляйте і чхайте в одноразову серветку і негайно її викидайте. Лікоть використовуйте у крайніх випадках. Потрапивши на одяг, вірус продовжує життєдіяльність до тижня і більше – тому є загроза заразити інших людей.

ВАЖЛИВО ПАМ'ЯТАТИ

Цей коронавірус поширюється, коли людина кашляє і чхає, але з великими краплями слини. Це означає, що він у повітрі не літає і не заражає людину в такий спосіб. Але всі поверхні, на які потрапляють крапельки, заразні – вірус живе там у середньому тиждень. Тому все, що оточує інфіковану людину, потенційно заражене.

Ви не заразитеся, якщо інфікований не буде кашляти або чхати прямо на вас.

Цей вірус має клітинні рецептори тільки для клітин легенів (він вражає тільки легені). Єдиний шлях зараження вірусом – потрапляння через ніс або рот з вашої руки, кашель або чхання зараженого безпосередньо в ваш ніс або рот.

Немає коментарів:

Дописати коментар